събота, 28 ноември 2015 г.

Хоби идея: странички на „ Тиха книжка “ ( quiet book ): част I

Идеи за странички на „Тиха книжка“: част I

Освен цветни, разнообразни и интересни, страничките на тихата книжка трябва да са изпълнени с идеи и забавления, които да отговарят на възрастта на детето и да не бъдат прекалено трудни. Понякога при децата се наблюдава състояние, при което те лесно се обезсърчават или ядосват, дори при най- малкия неуспех.
За тази цел, „Малки вълшебства“ ще даде няколко идеи за тиха книжка, като идеите са за деца на възраст 2-3 години, сравнително лесно са за изпълнение, включително като се използва метода на лепене.

Сплитане
Сплитането е едно много любимо занимание на малките деца. И не говорим само за момиченцата. Реализaцията е лесна- достатъчно е да се изреже кръгче за глава, да се изреже и залепи форма по избор за косата върху скалпа и да се прикрепят за всяка от двете страни на главата по три ленти от сатен, органза, въженца или дори връзки за обувки. На детето заниманието по сплитане на коса би отнело достатъчно дълго време и би ангажирал вниманието му.

Завързване на връзки
Отново се използва шаблон, този път на обувка или обувки. По средата трябва да се направо разрез, като от двете страни на разреза се поставят капки или се правят дупчици, през които връзките на обувките да се прокарват. Това е един чудесен начин детето да се научи да връзва връзките на обувките си. В случай, че не се поставят капси, а се използва само вариантът с пробиване на дупчици, последните е желателно да се обгорят леко, за да не се разнищват.

Прокарване на въженце
Една от най- лесните и забавни идеи! Изрязват се не много широки лентички от филц или се използват такива от сатен. През тях се прокарва например метално или дървено кръгче. Добра работа може да свърши и ринг от кашон или много плътен и дебел картон. Лентата се превива на две, така че кръгчето да е поставено точно по средата, където е прегъвката. Двете крайчета се залепят едно за друго и след като силиконът изстине, лентата в кръгчето се залепя за страничката. Тези ленти се разполагат зигзагообразно, а в единия край на страницата се залепва дълга връв / лента / връзка за обувки, която детето трябва да прекара през всички кръгчета по страничката, в ред по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да оставите мнение, препоръка, коментар