четвъртък, 10 декември 2015 г.

Идея за проект : есенен свещник


Идея за проект: есенен свещник

Есента е чудесен сезон, който носи със себе си летаргия. Времето започва да застудява, мокрите от дъжда улици се покриват с пъстър килим от есенни листа, а спокойствието се усеща навсякъде. През този сезон дългите разходки сред природата се заменят с уютни вечери у дома. А какво по приятно от това човек да се отдаде на творчество?
Сезонът предлага безброй възможности за ръчна изработка на всевъзможни предмети. Опадалите листа, кестените, сухите клонки и шишарките предоставят богата палитра от материалите, с които да се създадат уникални, прекрасни и изпълващи дома с уют красоти.

От тази седмица на страничката „Малки вълшебства” ще се публикуват идеи за есенни проекти- шарени, лесни, красиви. Като начало нека започнем с проект за свещник.

Необходими материали:
Стъклен буркан
Лепило С 200
Гъба
Есенни листа, неизсъхнали
Лак за коса
Парче канап или сатенена лента

Почистете и подсушете добре буркана. Напоете гъбата с лепило и нанесете по цялата външна страна на буркана. Залепете първото листо , поставете второ и там, където двете листа се препокриват сложете слой лепило. Продължете така докато бурканът бъде покрит напълно от листа. Изчакайте няколко минути и напръскайте с лак за коса. Лакът ще даде блясък на листата и няма да позволи като изсъхнат да започнат да се ронят. След като лакът изсъхне, завържете на панделка на гърлото на буркана парчето канап или сатенена лента.
Проектът може да се изпълни с обикновена чаша или отрязана бутилка от алкохол. В случай, че се използва бутилка, ръбът може да се покрие с горещ силикон.

Насладете се на есента!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да оставите мнение, препоръка, коментар